Awak , Awak Suka Saya Tak ?

                                                           
                                                                  Asalamualaikum ,
alhamdulillah aku buat post baru , sebenarnyaa aku dah nak post Wordless Wednesday harituh tapi ade something . Something itulah yang aku nak cerita ni :) 
stay tuned .


sebelum aku taip lebih , aku nak ingatkan yang post ini berbaur Serius . jadi kalau awak semua rase macam tak serious habis , boleh Blahhh .. haha Joking-kong , jangan ngajuk ajukk wehh :/
okay , back to topic . ohh yeahhh rabu lepas aku baru membaca satu novel yang aku beli mengikut Hati dan Perasaan aku , erkk ?


Fine , aku mengaku pernah endahkan Novel ni , pandang pun idak . Hinaaaaanyaaa , sobsobsob . aku menyesal gilaaa endahkan novel sebest ni , aku masuk Populor .. terang nyata ade novel ni , aku belek cenggitu jeee  :'(


lepas da beli novel yang aku nak beli tu , aku masuk MPH pulak sebab saje nak cuci mata kut bekenan boleh beli .. aku masuk dekat ruangan Novel dan aku macam tertarik dengan buku ni .  
aku pergi dekat dan tu novel yang aku jeling pon idak kat Populor . aik ? tadia ku rase tajuk dia lain , cemana boleh lain pulak tajuk dia ni ?




lepas dibelek dengan betul , rupanya aku salah tengok tajuk --'
tajuk tu : AWAK SUKA SAYA TAK ? 
and yang mata aku tengok :  AWAK SUKA , SAYA TAK ?
aku rase nak menangis je sebab mata aku tak betul , sobsob .. sebenarnyaa aku rasa mata aku memey tak salah , yang salah ialah cover dia . haha memandai --'




                      nampak tak yang aku bulatkan tuh ? sejibik macam koma bukan ?
                                                                        silalah cakap YA .
                                                                           terima kasih


 satu hari nih ade sale . aku ajak lah family aku pegi semata mata nak tengok novel --'
aku jumpa buku ni , depan mata . aku belek lagi . 25% discount . mata berpinar ..
fuhhhh , dengan tak baca sinopsis main tibai hamik je , dasyat benar :/
balik aku bace novel yang aku baru beli haritu , bukan ASST tapi YES BOSS ! anyone ?
yg kaki novel tuh tau lahh , aku baca dan HAMPA . 
sebabnya aku dah selalu baca novel jenis gitu , takde kelainan ke ? 


aku pon rehat kan mata selama sehari . hari Rabu , aku bukak plastik ASST .. bace sinopsis dia , baru aku teringat yang aku tak bace pon sinopsis . Sinopsis dia buat aku kaku kejap dan aku memang tak sabo nak bace tapi aku tak harap lebih sebab baru lepas kecewe dengan Yes Bos tu .


SEKALI ...............................


PERGHHHHHHHHHH , intro dia buat aku tegamam kejap . sampai lah satu hari tuh aku baca sampai 300 + pages . esok aku sambung lagi .
malam , kau tahu apa jadi ? aku mimpi Intan + Hilman .
Ya Allah , hebat betul penangan dia .. sampai bawa termimpi derrr :)


esok tuh aku sambung , niat memang nak habiskan tapi ayah aku ajak pergi Serdang --'
aku dapat tamatkan sampai 500 + pages ..
hari jumaat , memang aku tak sangka aku dapat habiskan . aku rasa sekejap sangat baca novel setebal 1000 ++ tuh , tak terfikir langsungg ..


aku banyak berdosa mase bace novel ni , aku asyik menangis dan menangis :'(
aku dah tahan , ayat dia melampau buat aku sebak dan turunkan berlian mutiara segala mak nenek , hehe
kesetiaan + kesopanan + kesabaran Hilman buat aku tesentak . ade lagi ke lelaki macam Hilman ? walaupun seorang muallaf , tapi lebih baik dari seorang Islam dari lahirnya ..


tak puas lagi baca aku Google , dan aku bukan orang pertama yang kagum dengan novel ni rupanya . jalan + konsep cerita sangat hebat . bukan senang aku nak memuji nih :3


Dengan kasih sayang ALLAH , tiada yang Mustahil 
Dengan kasih sayang ALLAH , kita akan selalu dikasihi


                            untuk awak yang setia membaca , gamboo ROCKK ! haha :3 




semoga ada Hilman untuk aku walaupun Mustahil :>
novel ni memang terbaik dari kebun sayur , tolonglahhh beli . haha


# entry panjang , bye !

4 comments:

snf said...

wahhh!.minat jg ye bc novel? best x karya seni? snf salu bc yg jemari seni.try lah.best jg..hlovate.muahahaha:-)

Fiza Fazi said...

@ snf :

minat snagat :)
kene tengok dia punya novelist lahh , ade yang best . Hlovate best kan ? semua novel dia da habis dah :> hehe

Melur Jelita said...

Salam Filzah jelita,
tak cukup panjang..tambah lagi sampai 1056ms..ekeke

Terimakasih ya dik jelita. Alhamdulillah kerana menyukai ASST. Semoga ia menjadi novel terindah dalam hidup adik jelita,amin9999999x

AMNA said...

yeahhh! sama la kita.. sampai termimpi-2 =/=

Post a Comment